Λικέρ


Λικέρ καραμέλας 



Υλικά:
700 ml βότκα
700 γρ. καραμέλες γάλακτος (kokos)

Εκτέλεση:
Σε γυάλινο μπουκάλι τοποθετούμε τη βότκα και τις καραμέλες. Τοποθετούμε σε κρύο μέρος (ψυγείο) και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Το λικέρ είναι έτοιμο όταν διαλυθούν όλες οι καραμέλες και ενσωματωθούν στη βότκα. Εμένα μου πήρε 1 εβδομάδα. Αν θέλουμε σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τυχόν υπολείμματα. Σερβίρουμε με αρκετό πάγο.







Λικέρ βερίκοκο

Υλικά:
700 ml κονιάκ
κουκούτσια από 1-1,5 κιλό βερίκοκα
ένα πολύ μικρό κομμάτι από ξύλο κανέλας
500 γρ. ζάχαρη


Εκτέλεση:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο και τοποθετούμε στον ήλιο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε για περίπου 20 - 30 μέρες. Σουρώνουμε και .... στην υγειά μας!!!!









Λικέρ Φράουλα



Υλικά:
700 ml βότκα
450 γρ. φράουλες καθαρισμένες
450 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi πολύ καλά και προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Αναμιγνύουμε με την βότκα. Το λικέρ είναι κιόλας έτοιμο!!!! Σερβίρεται με τριμμένο πάγο!!! 
Στην υγειά μας!




Λικέρ Μαστίχα



Υλικά:
750 ml βότκα
8 γρ. μαστίχα

Σιρόπι:
600 ml νερό
450 γρ.ζάχαρη

Εκτέλεση:
Βάζουμε τη μαστίχα μέσα στη βότκα. Αφήνουμε το μπουκάλι στον ήλιο για 40 μέρες. 2-3 φορές την ημέρα κουνάμε το μπουκάλι για να ανακατευτεί η μαστίχα και να μην κολλήσει στον πάτο.


Αφού περάσουν οι 40 μέρες, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράσει, αφήνουμε για 1ψ λεπτό και κλείνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Με πετσετούλα στραγγίζουμε τη βότκα από τα υπολείμματα της μαστίχας, τα οποία αφαιρούμε. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.


Στην υγειά μας!






Λικέρ λεμόνι (Λεμοντσέλο)



Υλικά:
750 ml βότκα
Φλούδες (μόνο το κίτρινο, χωρίς το άσπρο) από 5 λεμόνια ακέρωτα

Σιρόπι:
600 ml νερό
450 γρ. ζάχαρη
Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φλούδες από τα λεμόνια μέσα στη βότκα. 






Βάζουμε το μπουκάλι σε ντουλάπι για 40 μέρες. Καθημερινά κουνάμε το μπουκάλι.
Αφού περάσουν οι 40 μέρες, φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράσει, αφήνουμε για 1ψ λεπτό και κλείνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Με πετσετούλα στραγγίζουμε τη βότκα από τις φλούδες των λεμονιών, τα οποία στίβουμε καλά και στη συνέχεια αφαιρούμε. Προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί για 3-4 μέρες και…..
Στην υγειά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: