Muffins

Muffins παραλία και ψαράκια



Υλικά:
muffins
βουτυρόκρεμα
μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
τριμμένο μπισκότο για την αμμουδιά
μπισκοτάκια ψαράκια
ζελεδάκια αρκουδάκια
ομπρελίτσες

Καραμελάκια smarties


Εκτέλεση:
Παραλία:
Χρωματίζουμε την βουτυρόκρεμα γαλάζια και απλώνουμε ένα μέρος της πάνω στο muffin. Στο μισό βάζουμε τριμμένο μπισκότο και τοποθετούμε το ζελεδάκι και το ψαράκι. Τέλος, καρφώνουμε και την ομπρελίτσα.





Ψαράκια:
Απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω στο muffin. Τοποθετούμε ένα άσπρο καραμελάκι για μάτι και με οδοντογλυφίδα χρωματίζουμε με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής την κόρη του ματιού. Βάζουμε 2 καραμελάκια για στόμα και όσα χρειαστεί για τα λέπια....













Muffins ανθοδέσμη



Υλικά:
Για τα muffins: 
80 γρ. μαργαρίνη
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν

Για τη βουτυρόκρεμα:
200 γρ. βούτυρο πλάκα σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
1 βανίλια
γάλα όσο χρειαστεί (περίπου 3/4 από το φλυτζανάκι του καφέ)

κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

ζαχαρόπαστα


Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
Για τα muffins: Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι, όπου έχουμε ανακατέψει και τη μπέικιν. Στο τέλος ρίχνουμε και τις βανίλιες. Βάζουμε στις θήκες για muffins και ψήνουμε στους 175 C για περίπου 20 λεπτά. 

Για τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε και την άχνη με την βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όσο γάλα χρειαστεί μέχρι να πετύχουμε την υφή που θέλουμε.

Τοποθετούμε 7 muffins όπως στη φωτογραφία. Από κάτω φτιάχνουμε με πράσινη ζαχαρόπαστα τα "κλωνάρια¨, τον φιόγκο, καθώς και τα "φύλλα". Διακοσμούμε με τη βουτυρόκρεμα...










Muffins τριαντάφυλλα σε γλάστρα





Υλικά:
Για τα muffins: 
80 γρ. μαργαρίνη
1 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν

Για τη βουτυρόκρεμα:
200 γρ. βούτυρο πλάκα σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
1 βανίλια
γάλα όσο χρειαστεί (περίπου 3/4 από το φλυτζανάκι του καφέ)
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1 κασπώ
1 στρόγγυλο φελιζόλ
γκοφρέ χαρτί
οδοντογλυφίδες

Εκτέλεση:
Για τα muffins: Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι, όπου έχουμε ανακατέψει και τη μπέικιν. Στο τέλος ρίχνουμε και τις βανίλιες. Βάζουμε στις θήκες για muffins και ψήνουμε στους 175 C για περίπου 20 λεπτά. 

Για τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπάμε στο μιξερ το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε και την άχνη με την βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όσο γάλα χρειαστεί μέχρι να πετύχουμε την υφή που θέλουμε.




Συναρμολόγηση:
Καλύπτουμε το φελιζόλ με το γκοφρέ και το τοποθετούμε στο κασπώ. Τοποθετούμε τις οδοντογλυφίδες ανά δύο και πάνω τους καρφώνουμε τα muffins. Στα κενά που δημιουργούνται ανάμεσα από τα muffins τοποθετούμε τσαλακωμένο χαρτί γκοφρέ. Βάζουμε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ, χρησιμοποιώντας τη μύτη αστέρι και ξεκινώντας από τη μέση διακοσμούμε το muffin σαν τριαντάφυλλο. 












Muffins φαντασματάκια




Υλικά:
muffins
ζαχαρόπαστα άσπρη και μαύρη


Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα muffins και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.



Ανοίγουμε την άσπρη ζαχαρόπαστα σε φύλλο και κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα, σχετικά μεγάλο μέγεθος, για να μπορεί να καλύψει το muffin (περίπου 13 εκ.).



Με τη μαύρη ζαχαρόπαστα σχηματίζουμε τα μάτια και..... τα φαντασματάκια μας είναι έτοιμα!

Καλές απόκριες!







Muffins παγωτάκια

  

Υλικά:
1 δόση κλασικό κέικ
χωνάκια παγωτού

Γλάσο: 125 γρ. κουβερτούρα
             1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
             1 κ.γ. μαργαρίνη

Τρούφα ή μικρά ζαχαρωτά

Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το μείγμα του κέικ και γεμίζουμε τα χωνάκια μέχρι τα 3/4 από το χωνάκι.


 Ψήνουμε περίπου 15- 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.



Σε κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το γάλα και την μαργαρίνη. Αφού κρυώσει λίγο το γλάσο καλύπτουμε τα muffins και αμέσως διακοσμούμε με τα ζαχαρωτά.

 






Muffins αρκουδάκια














muffins: κλασικό κέικ

Μόλις κρυώσουν αλείφω με βουτυρόκρεμα και βουτάω σε ινδική καρύδα. 
Βάζω σταγόνες κουβερτούρας για μάτια και mini oreo για στόμα και αυτιά, 
αφού τα χωρίσω στη μέση από την κρέμα. 
Σημείωση: την κρέμα από τα oreo την τρώωωωωωωωωω!

Βήματα

 

 





Muffins αλμυρά με κολοκυθάκια και φέτα


Υλικά:
1 κολοκυθάκι τριμμένο
2 αυγά
1 γιαούρτι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
150 γρ. φέτα
Λίγο αλάτι
1 μπέικιν
Λίγο δυόσμο
200 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, αραιώνουμε με λίγο γάλα. 


Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια για muffins και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε στους 175 C για περίπου 25 λεπτά.










Muffins προβατάκι




Για τα muffins: κλασσικό κέικ σε φορμάκια
Αλείφω με βουτυρόκρεμα το muffin και τοποθετώ πάνω marshmellows κομμένα σε μικρά κομματάκια. Βάζω ένα μεγαλύτερο κομμάτι πίσω για ουρά.
Για το κεφάλι βάζω μια ροδέλα από ινδική καρύδα και για μάτια σταγόνες κουβερτούρας.


 















Muffins κουκουβάγια















Muffins: κλασική ζύμη για κέικ.

Μερέντα ή βουτυρόκρεμα από πάνω.
Μπισκότα oreo και σταγόνες κουβερτούρας για τα μάτια.
Καραμέλες smarties για τη μύτη.





  
 
 











Muffins με φρούτα του δάσους, του Στέλιου Παρλιάρου

 









Υλικά:
125 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ. φρούτα του δάσους κατεψυγμένα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ και ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που προηγουμένως έχουμε κοσκινίσει. Ρίχνουμε τα φρούτα του δάσους σε κατεψυγμένη μορφή, αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε μικρές φόρμες, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC - 170ºC για 15-20 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος.

Η αλήθεια είναι ότι μου λείπει ελαφρώς το λιπαρό στοιχείο...






Muffins αλμυρά με ελιές













Υλικά:
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα
3 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν
1 κούπα ελιές ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι- πιπέρι
λίγο δυόσμο

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στο χυμό. Συνεχίζουμε με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Παίρνουμε ζύμη και τοποθετούμε στις θήκες για muffins. Ψήνουμε στους 175 C για 20 – 30 λεπτά περίπου. 








Muffins με κακάο νηστίσιμα













Υλικά:
1 ποτήρι νερό
1 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. σπορέλαιο
1 βανίλια
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν
μια πρέζα αλάτι
3/4 ποτηριού ζάχαρη
2 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα πορτοκαλιού
προαιρετικά σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Με κουτάλι γεμίζουμε φορμάκια και ψήνουμε στους 170 C για 15 περίπου λεπτά.





Muffins με σταφίδες και καστανή ζάχαρη (νηστίσιμο)



Υλικά:
1/2 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
1/4 κ.γ. σόδα
1/3 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ. κανέλα
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν
1/2 ποτήρι σταφίδες
1/3 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στο χυμό. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη. Γεμίζουμε 12 θήκες για muffins και ψήνουμε στους 175 C για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.






Muffins με μήλο και crumble



Υλικά:
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
150 γρ. γάλα
150 γρ. γιαούρτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
μια πρέζα αλάτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 ξινόμηλα κομμένα σε κυβάκια

Για το crumble:
150 γρ. βούτυρο παγωμένο
150 καστανή ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και προσθέτουμε εναλλάξ το αλάτι με το αλεύρι κοσκινισμένο και το γάλα με το γιαούρτι, που έχουμε ανακατέψει. Προσθέτουμε και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε θήκες για muffins, όπου έχουμε βάλει ειδικά χαρτάκια, περίπου 30, μέχρι τη μέση. Μέσα στο μείγμα πιέζουμε κυβάκια ή φέτες ξινόμηλου και από πάνω πασπαλίζουμε τρίμματα crumble, με τον τρίφτη ή με τα χέρια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 C, για περίπου 20- 30 λεπτά. 

Για το crumble: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, ανακατεύοντας με τα χέρια μας, προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Παγώνουμε καλά στο ψυγείο.