Παγωτά


Παγωτό με πουράκια και μερέντα


Υλικά:
1 μόρφατ (τσίγκινο κουτί) παγωμένο
1 γάλα εβαπορέ παγωμένο
1 ζαχαρούχο
1 βανίλια
400 γρ. μερέντα
200 γρ. πουράκια (caprice)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το εβαπορέ και στη συνέχεια το ζαχαρούχο και τη βανίλια. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας 3 κ.σ. γεμάτες μερέντα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, βάζουμε την υπόλοιπη μερέντα και τα πουράκια σπασμένα και ανακατεύουμε απαλά. Παγώνουμε.... και ετοιμάζουμε τα κουταλάκια!!!!








Το παγωτό της μαμάς μου




Υλικά:
1 μόρφατ παγωμένο
1 γάλα εβαπορέ παγωμένο
1 ζαχαρούχο βρασμένο για 30 λεπτά στη χύτρα
μπισκότα oreo

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ μέχρι να αφρατέψει. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το εβαπορέ και στη συνέχεια, σε κουταλιές, το βρασμένο ζαχαρούχο. Στο τέλος, ρίχνουμε και σπασμένα μπισκότα. Τοποθετούμε στην κατάψυξη.





Τούρτα (παγωτό), της Ντίνας


Υλικά:
2 μόρφατ (τενεκεδάκια)
1 ζαχαρούχο
250 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
1 κ.σ. κακάο
3-4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
300 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
σιρόπι από κομπόστα ανανά

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το ένα μόρφατ με το μισό ζαχαρούχο και νερό όσο χωράει το κουτί από το μόρφατ. Προσθέτουμε και τη μαρμελάδα.
Χτυπάμε το άλλο μόρφατ με το υπόλοιπο ζαχαρούχο, αραιωμένο με ίσης ποσότητα νερό και προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη.
Σε σκεύος τοποθετούμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε για λίγο στο σιρόπι. Πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένα καραμελωμένα αμύγδαλα, βάζουμε την άσπρη κρέμα και συνεχίζουμε τοποθετώντας από πάνω με την σοκολατένια. Πασπαλίζουμε πάλι με καραμελωμένα αμύγδαλα. Βάζουμε στην κατάψυξη.

Ωστόσο, τρώγεται ωραιότατα και ως γλυκό ψυγείου!



Καραμελωμένα αμύγδαλα
Υλικά:
1 κούπα αμύγδαλα, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα νερό, λίγο λεμόνι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι σε αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις αρχίσει η ζάχαρη να γίνεται καραμέλα βάζουμε τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε  για λίγο. Αδειάζουμε σε λαδόκολλα. Αφού κρυώσει, σπάμε σε κομμάτια και θρυμματίζουμε στο μπλέντερ.






Τούρτα παγωτό, της Λένας



Υλικά:
Για τη βάση: 
100 γρ. μαργαρίνη
1/2 ζαχαρούχο και λίγο παραπάνω
1 πακέτο μπισκότα τύπου ¨πτι μπερ¨ αλεσμένα
4 κ.σ. κονιάκ
4 κ.σ. κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο

Για το παγωτό:
1 ερμόλ
1 ζαχαρούχο
1 εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
8 μπισκότα oreo 

Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση:
Για τη βάση: Λιώνουμε την μαργαρίνη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.

Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε το ζαζχαρούχο και σιγά σιγά και το εβαπορέ. Στο τέλος βάζουμε τη βανίλια κια τα μπισκότα σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια.


Για την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 


Συναρμολόγηση: Σε σκεύος απλώνουμε το μείγμα της βάσης. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα του παγωτού και βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Καλύπτουμε το παγωτό με την κρέμα της επικάλυψης. Ξαναπαγώνουμε και διατηρούμε στην κατάψυξη.










Παγωτό με μπισκότα, της θ. Μαρίας


Υλικά:
1 φυτική σαντιγί στο πράσινο χάρτινο κουτί (500 ml)
1 ζαχαρούχο
 ½ πακέτο μπισκότα πτι- μπερ σκόνη
1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο σιγά σιγά. Σταματάμε το μίξερ. Συνεχίζουμε με τα μπισκότα που έχουμε αλέσει στο multi και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Τοποθετούμε σε φόρμα δαχτυλίδι στην κατάψυξη.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με γκανάζ σοκολάτας.









Παγωτό σάντουιτς 



Υλικά:
1 φυτική σαντιγί (στο πράσινο χάρτινο κουτί, 500 ml)
1 ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 βανίλια
5 κ.σ. κακάο

Μπισκότα πτι – μπερ

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί ώσπου να αφρατέψει. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σιγά σιγά το ζαχαρούχο και το εβαπορέ. Τελειώνουμε με τη βανίλια. Ρίχνουμε στο μείγμα μας μία συσκευασία γεμιστά μπισκότα OREO σπασμένα σε κομματάκια.



Εναλλακτικά, χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Το ένα το αφήνουμε ως έχει. Στο δεύτερο ρίχνουμε το κακάο (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Στον πάτο ενός σκεύους στρώνουμε μπισκότα πτι- μπερ. Από πάνω βάζουμε το παγωτό βανίλια και πάνω από αυτό το σοκολατένιο.  Ή το μείγμα με το μπισκότο. Πάνω από το παγωτό βάζουμε ξανά μπισκότα, με την ίδια φορά που τα τοποθετήσαμε στη βάση. Παγώνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: