Σοκολατάκια - κεράσματα

Καριόκες μαστιχωτές (νηστίσιμο)


Υλικά: 
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
60 γρ. μαργαρίνη

2 1/2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
2 κούπες ψιλοκομμένα καρύδια
250 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
 2 κ.σ. κονιάκ

400 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το σιρόπι με τη φρυγανιά, τα καρύδια, το κονιάκ και την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει μαζί με τη βανίλια υποβρύχιο. Φτιάχνουμε ρολό, τυλίγουμε σε μεμβράνη και παγώνουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε σε φέτες 1 εκ. περίπου και καλύπτουμε τις φέτες με την κουβερτούρα, όπου έχουμε ρίξει και 2 κσ. ελαιόλαδο για να γυαλίζει.


Τυλίγουμε τις καριόκες με μεμβράνη. 






Bounty σοκολατάκια  (νηστίσιμο)
της Μ. Καλεγιώργη (http://www.thasekanomagirisa.gr/2015/11/blog-post_18.html)



Υλικά:
350 γρ. βανίλια υποβρύχιο
115 γρ. ινδική καρύδα
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση:
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το υποβρύχιο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε καλά. 


Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και αρχίζουμε να πλάθουμε μικρά κεράσματα. Τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, μέχρι να κρυώσουν και να παγώσει η σοκολάτα.


Για να γίνουν πιο όμορφα, μπορούμε να λιώσουμε λίγη βανίλια υποβρύχιο ακόμη για να στολίσουμε τα σοκολατάκια μας.









Τα σοκολατάκια της Χρύσας


Υλικά:
200 γρ.  τρούφα
200 γρ.  ινδοκάρυδο
150 γρ. χοντροσπασμένο ή τριμμένο καρύδι (αναλόγως πώς μας αρέσει)
1 ζαχαρούχο
λίγο κονιάκ

100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για επικάλυψη
λίγα καρύδια

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε όλα τα υλικά (χωρίς την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε.



Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο και έπειτα πλάθουμε μπαλάκια.



Βουτάμε τα σοκολατάκια μας σε λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση και από πάνω τοποθετούμε ένα κομμάτι καρύδι.


Είναι υπέροχα!




Derby μικρά κεράσματα (νηστίσιμο)


Υλικά:
300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
100 γρ. ινδική καρύδα
40 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Επικάλυψη: 150 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού (coco pops)

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το υποβρύχιο και προσθέτουμε την ινδική καρύδα και τη λιωμένη κουβερτούρα.


 Ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μικρά κεράσματα και καλύπτουμε με το σοκολατένιο μείγμα της επικάλυψης. 



Επικάλυψη: Λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις νιφάδες ρυζιού. 


Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσει η σοκολάτα για να σταθούν.
Καλή μας απόλαυση!!








Τρούφες με κάστανα (νηστίσιμο)


Υλικά: 
650 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
250 γρ. βούτυρο φρέσκο (ή μαργαρίνη για νηστίσιμα)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. καρυδόψιχα
125 γρ. κουβερτούρα
1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ ή λικέρ
250 γρ. τρούφα
χαρτάκια ειδικά για τρούφες


Εκτέλεση: 
Βράζουμε τα κάστανα και τα περνάμε από τη μηχανή του πουρέ σε λεκάνη. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, τη σοκολάτα λιωμένη και την ζάχαρη.



Δουλεύουμε λίγο το μείγμα, ρίχνουμε το λικέρ, τα καρύδια χοντροκοπανισμένα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.



Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.



Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη όσο 1 καρύδι, τα κάνουμε στρογγυλά και τα τυλίγουμε με τρούφα. Ένα ένα που τελειώνουμε το τοποθετούμε σε χαρτάκια που είναι ειδικά για τρούφες.









Σοκολατάκια με δαμάσκηνο και καρύδια (νηστίσιμο)













Υλικά:
Δαμάσκηνα (ολόκληρα)
Καρύδια
Κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Χαράζουμε τα δαμάσκηνα από την μια πλευρά και ουσιαστικά ανοίγουμε μια μεγάλη τρύπα. Αν έχουν κουκούτσι, το αφαιρούμε. Μέσα βάζουμε ένα μισό καρύδι. Κλείνουμε το άνοιγμα με τα χέρια μας και τοποθετούμε στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Αφού καλυφθεί όλο το δαμάσκηνο με την κουβερτούρα, τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Περιμένουμε να κρυώσουν για να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. 





Ανώμαλα (νηστίσιμο)












Απλά, νόστιμα κι αγαπημένα!

Ψήνω αμύγδαλα για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. 
Λιώνω κουβερτούρα σε μπεν μαρί. 
Προσθέτω στην κουβερτούρα τα αμύγδαλα και τοποθετώ κουταλιές σε λαδόκολλα πάνω στον πάγκο.











Βραχάκια













Υλικά:
½ κιλό αμύγδαλα ανάλατα ψημένα
½ κιλό μερέντα
125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τη μερέντα, με τα αμύγδαλα και την κουβερτούρα. Παίρνουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα, προσπαθώντας να δώσουμε σχήμα στα βραχάκια μας. Όταν κρυώσουν καλά και στέκονται πλέον, με 2 πιρούνια τα βουτάμε μέσα στη σοκολάτα γάλακτος, να καλυφθούν εντελώς και ξανά τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Περιμένουμε να κρυώσουν και …… τρώμε όσα τραβάει η όρεξή μας!






Καρυδάτα

Υλικά:
Ζύμη: 3 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
3 ασπράδια
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. κακάο
 2 ½ κούπες άχνη ζάχαρη
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη.

Κρέμα: ½ πακέτο βιτάμ
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
στη μύτη από το κουτάλι νερό
λίγο κακάο για το χρώμα

Εκτέλεση:
Ζύμη: Χτυπάμε τα ασπράδια, ρίχνουμε την άχνη κι έπειτα όλα τα υλικά. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή. Παίρνουμε ζύμη με το μικρό κουταλάκι και την τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.  Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180ο C.
Κρέμα: Χτυπάμε για λίγο όλα τα υλικά και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.


Συναρμολόγηση: αλείφουμε με λίγη κρέμα ένα κομμάτι ψημένου καρυδάτου και τοποθετούμε ακόμη ένα από πάνω.





Σοκολατο- τρουφάκια απόλαυση

Υλικά:
12 μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
330 γρ. καρύδια αλεσμένα
320 άχνη ζάχαρη
λίγο κονιάκ
 1 ζαχαρούχο
τρούφα ή ινδοκάρυδο για την επικάλυψη

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί  λίγο στο ψυγείο. Πλάθουμε μπαλάκια και καλύπτουμε με ινδική καρύδα ή τρούφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: