Οι τούρτες μου... εκτέλεση....


Τούρτα "Σοκολατένιος Πειρασμός"



Υλικά (για τούρτα διαμέτρου 17 εκ.)

Για τη βάση:
100 γρ. σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού (δημητριακά coco pops)
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Για την κρέμα:
2 αυγά
40 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
140 γρ. γάλα
3 κ.σ. κονιάκ
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
1 κουτάκι φυτική σαντιγί (ερμόλ)

προαιρετικά σαντιγί για ροζέτες, πέρλες σοκολάτας και λευκή σοκολάτα

Εκτέλεση:
Για τη βάση:
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Τοποθετούμε στη βάση από το τσέρκι και βάζουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί μέχρι να αφρατέψει. Την αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλη δοχείο χτυπάμε τα αυγά για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά. Σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα, το οποίο πρέπει να είναι βρασμένο, τη βανίλια, το κονιάκ και τη λιωμένη κουβερτούρα. Στο τέλος, ενσωματώνουμε τη σαντιγί. Βάζουμε την κρέμα μας πάνω από τη βάση και παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε κατά βούληση.









Τούρτα Minion



Υλικά:
Για το κέικ:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2,5 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1,5 κούπα γάλα
το χυμό από 1/2 πορτοκάλι μεγάλο
4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γ. μπέικιν
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια


Για την κρέμα:
1 σακουλάκι μόρφατ κακάο
170 ml γάλα

Για τη γκανάς:
200 ml κρέμα γάλακτος
400 γρ. κουβερτούρα

Ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ρίχνουμε εναλλάξ τα υγρά με τα άλευρα. Στο τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα και τις βανίλιες. Βάζουμε το μείγμα σε 2 στρογγυλά ταψάκια (19 εκ. διάμετρο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35΄ - 40΄ περίπου. 

Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ με το γάλα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ενσωματώνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού κρυώσει το κέικ, το κόβουμε στα 3. Ανάμεσα από κάθε κομμάτι κέικ βάζουμε λίγη κρέμα.Αλείφουμε ολόκληρο το κέικ με τη γκανάς. Ολοκληρώνουμε διακοσμώντας με τη ζαχαρόπαστα. 








Τούρτα καρδιά



Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
2 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια

Για την κρέμα:
1/2 μόρφατ (τσίγκινο)
1/2 ζαχαρούχο
70 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

Για τα καραμελωμένα φουντούκια
1 χούφτα φουντούκια
3 κ.σ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:
1/3 ποτηριού νερό
1/3 ποτηριού ζάχαρη
1 κ.σ κονιάκ

Για την γκανάς:
120 γρ. κουβερτούρα
120 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι:
Σε μίξερ χτυπάμε τα αυγά 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για ακόμη 5 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ψήνουμε στη φόρμα καρδιά για 30 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε τρία στρώματα.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ να αφρατέψει. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και στο τέλος τη λιωμένη κουβερτούρα.

Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
Ψήνουμε ελαφρώς τα φουντούκια. Στη συνέχεια, σε αντικολλητικό ταψί λιώνουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε και τα φουντούκια. Τοποθετούμε προσεκτικά το μείγμα σε λαδόκολλα και αφηνομε να κρυώσει καλά. Θρυμματίζουμε.

Για το σιρόπι:
Σε κατσαρολάκι αφήνουμε τη ζάχαρη με το νερό να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει ρίχνουμε και το κονιάκ.

Για τη γκανάς:
Λιώνουμε την κουβερτούρα και την ενσωματώνουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση:
Βάζουμε ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα φουντούκια. Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, σιρόπι, κρέμα και φουντούκια. Ολοκληρώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι, το οποίο επίσης σιροπιάζουμε ελαφρώς. Καλύπτουμε την καρδιά με τη γκανάς σοκολάτας. Γαρνίρουμε με ζαχαρωτά....








Τούρτα ¨Ουράνιο τόξο¨




Υλικά:
1 κέικ ψημένο σε στρογγυλή φόρμα
1 δόση βουτυρόκρεμας (χρωματισμένη σιέλ)
ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα

Εκτέλεση:
Αφού κρυώσει πολύ καλά το κέικ, κόβουμε το κομμάτι που προεξέχει από πάνω. Στη συνέχεια, κόβουμε το κέικ στη μέση και τοποθετούμε τα δύο μέρη ενωμένα και κάθετα στη βάση μας.

 

Καλύπτουμε με βουτυρόκρεμα και κατόπιν βάζουμε τις λωρίδες της ζαχαρόπαστας, καθώς και μικρά συννεφάκια...  Για να σταθεροποιηθεί καλύτερα η ζαχαρόπαστα, είναι προτιμότερο να είναι ξαπλωμένο το κέικ. Επίσης, μπορούμε αν θέλουμε να καλύψουμε ολόκληρο το κέικ με σιέλ ζαχαρόπαστα πάνω από τη βουτυρόκρεμα και εκεί να σχηματίσουμε το ουράνιο τόξο!









Τούρτα  "Campfire" .....



Υλικά:
βάση μπισκότου
(250 γρ. τριμμένο μπισκότο digestive, 80 γρ. μαργαρίνη)
marshmallows) 
2 δόσεις  μπράουνις ψημένα σε φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 26 εκ.
(για την μία δόση:180 γρ. βούτυρο 
250 γρ. κουβερτούρα
4 αυγά
5 κ.σ. γεμάτες κακάο άγλυκο
1 και 3/4 ποτηριού ζάχαρη κρυσταλλική
1,5 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ.)

κρέμα σοκολάτας με marshmallows
(1 ζαχαρούχο, 1 μόρφατ τενεκεδένιο, 125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα, μερικά marshmallows κομμένα σε μικρά κομματάκια)
λευκά ¨τουβλάκια¨

(300 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη, 3- 4 κ.σ. τριμμένο μπισκότο oreo, 1 κ.γ. κακάο άγλυκο σε σκόνη, 200 γρ. icing της Betty Crocker)
πραλίνα φουντουκιού
πουράκια σοκολάτας
καραμέλα σπασμένη σε κομμάτια για τη φωτιά


Συναρμολόγηση:
Σε βάση στρόγγυλη διαμέτρου 26 εκ. βάζουμε το μείγμα του μπισκότου (όπως στο τζικ κέικ). Από πάνω τοποθετούμε σε κομματάκια τα marshmallows. Ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσουν ελαφρώς τα marshmallows. Συνεχίζουμε τη συναρμολόγηση βάζοντας τη μία δόση μπράουνις και από πάνω τα 3/4 από τη σοκολατένια κρέμα. Ακολουθεί το δεύτερο μπράουνις. 


Καλύπτουμε τριγύρω την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Φτιάχνουμε τα τουβλάκια και τα "χτίζουμε" γύρω από την τούρτα, κολλώντας τα πάνω στην κρέμα σοκολάτας. 


Καλύπτουμε το πάνω μέρος της τούρτας με πραλίνα φουντουκιού. Ολοκληρώνουμε τοποθετώντας τα πουράκια και την καραμέλα- φωτιά!!!!!




Τούρτα ¨M & M' s πέφτουν κάτω....¨




Υλικά: βανίλια- σοκολάτα- πραλίνα
(http://www.argiro.gr)
1ο κέικ:
2 φλυτζάνια ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
5 αυγά
2 βανίλιες
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
3 κ.σ. κακάο άγλυκο
300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
300 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
12 σοκολατάκια ferrero κομμένα στη μέση

2ο κέικ- μπράουνι
100 γρ. βούτυρο
125 γρ. κουβερτούρα
2 αυγά
2,5 κ.σ. κακάο άγλυκο
1 ποτήρι ζάχαρη
3/4 ποτηριού αλέυρι γ.ο.χ.

Κρέμα:
1 μόρφατ τσίγκινο
1 ζαχαρούχο
125 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
1 παστέλι με φουντούκι αλεσμένο

13 συσκευασίες kit kat
500 γρ. κουφετάκια M & M' s

50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα


Εκτέλεση:
1ο κέικ: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε με τις βανίλιες, το γιαούρτι, το αλάτι και το κονιάκ και σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο ένα ανακατεύουμε το κακάο και ρίχνουμε και τη μισή σοκολάτα γάλακτος. Τοποθετούμε σε φόρμα δαχτυλίδι 26 εκ. Από πάνω βάζουμε σε κουταλιές εδώ και εκεί την πραλίνα φουντουκιού, καθώς και τα σοκολατάκια. Από πάνω ρίχνουμε το λευκό μείγμα, στο οποίο έχουμε ρίξει και την υπόλοιπη μισή σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.... Αφήνουμε να κρυώσει.




2ο κέικ- μπράουνι: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ένα ένα τα αυγά, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλεύρι. Ψήνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 26 εκ. για περίπου 10- 15 λεπτά.

Κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το μόρφατ να αφρατέψει. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο και αφού ενωθούν τα δύο υλικά, ενσωματώνουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Στο τέλος, ρίχνουμε και το τριμμένο παστέλι.Παγώνουμε.

Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε ως βάση το 1ο κέικ. Καλύπτουμε με μια στρώση από την κρέμα και τοποθετούμε το 2ο κέικ- μπράουνι. Καλύπτουμε και αυτό, όπως και όλη την τούρτα περιμετρικά με την κρέμα και αρχίζουμε να τοποθετούμε τα kit kat γύρω γύρω. Από πάνω ρίχνουμε τα κουφετάκια. Μπήγουμε ένα καλαμάκι στην τούρτα και με τη βοήθεια της λιωμένης κουβερτούρας κολλάμε πάνω του ένα ένα τα κουφετάκια.



Στην κορυφή του τοποθετούμε και το σακουλάκι.

Χρόνια μας πολλά!











Τούρτα ¨angry bird¨ (για τον Βασιλάκη)



Υλικά:
1 δόση μωσαϊκό
ζαχαρόπαστα σε κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, άσπρο και μαύρο χρώμα


Εκτέλεση:
Δίνουμε στο μωσαϊκό μας το επιθυμητό σχήμα και αρχίζουμε να καλύπτουμε με τη ζαχαρόπαστα.










Τούρτα ¨ο βάλτος με τους ιπποπόταμους¨ (για το Βαγγέλη)



Υλικά: Για το παντεσπάνι
6 αυγά
1 και 1/3 ποτήρι ζάχαρη
1 και 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν

Σιρόπι
1/2 ποτήρι νερό
4 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. κονιάκ

Κρέμα σοκολάτας
950 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ζάχαρη
600 γρ. κουβερτούρα
1/3 φλιτζανιού κονιάκ
1 βανίλια


Εκτέλεση: Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το αλεύρι και τη μπέικιν.  Ρίχνουμε το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα, όπου έχουμε στρώσει βουτυρωμένη λαδόκολλα. 



Ψήνουμε για 20- 30 λεπτά, στους 175 C. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά και το κόβουμε στη μέση.




Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά.

Κρέμα σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, όπου προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. Πριν αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 550 γρ. κουβερτούρα, την οποία έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. 
Από την κρέμα της σοκολάτας αφαιρούμε 1 ποτήρι και βάζουμε την υπόλοιπη στο ψυγείο να παγώσει. Βάζουμε το 1 ποτήρι της κρέμας που κρατήσαμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κουβερτούρας. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αυτή είναι η επικάλυψη, την οποία επίσης βάζουμε στο ψυγείο. Οι δύο κρέμες θα μείνουν στο ψυγείο για ένα βράδυ. 





Συναρμολόγηση
Ραντίζουμε το ένα παντεσπάνι με το μισό σιρόπι. 



Προσθέτουμε την μισή κρέμα σοκολάτας, την οποία μπορούμε να αφρατέψουμε χτυπώντας την για λίγο στο μίξερ. 



Από πάνω βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι. Το σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα. 



Αφού κρυώσει λίγο και σταθεί, καλύπτουμε με την επικάλυψη, την οποία μπορούμε να ζεστάνουμε λίγο για να απλωθεί πιο εύκολα. Διακοσμούμε βάζοντας γύρω από την τούρτα αλμυρές μπατονέτες κομμένες σε διάφορα μεγέθη. Πάνω μπαίνουν οι ιπποπόταμοι που κυνηγούν το φαγητό τους....  
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 6 ώρες. 










Τούρτα μπάλα του μπάσκετ (για τον Χάρη)



Υλικά:1 δόση κέικ κλασσικό
400 γρ. μερέντα
1 μεγάλη συσκευασία maltesers
μπισκότα
1 δόση βουτυρόκρεμα (350 γρ. πλάκα flora, 1 ζαχαρούχο)
ζαχαρόπαστα


Εκτέλεση: Ψήνουμε το κέικ και το κόβουμε σε 6 δίσκους, μικρότερους και μεγαλύτερους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο πάνω στον άλλο, αφού πρώτα αλείψουμε μερέντα και βάλουμε maltesers και μπισκότα. 



Σχηματίζεται έτσι μια μπάλα.




 Αλείφουμε με βουτυρόκρεμα και καλύπτουμε με τη ζαχαρόπαστα. Δίνουμε το σχέδιο της μπάλας. Συνοδεύουμε με κασκόλ .... του Ολυμπιακού!

   









Τούρτα παραλία (της Ήλια- Σοφίας)



Υλικά: μπράουνις (του Άκη Πετρετζίκη)
κρέμα ζαχαροπλαστικής
κρέμα σοκολάτας
γκανάζ
σαντιγί
μπισκότο τριμμένο
ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση: Ως βάση χρησιμοποιούμε το μπράουνις. Από πάνω βάζουμε την κρέμα σοκολάτας και έπειτα τη σοκολατένια γκανάζ.



Συνεχίζουμε με μπράουνις και μετά τοποθετούμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής.



Καλύπτουμε με τη σαντιγί, που έχουμε χρωματίσει μπλε. Για άμμο χρησιμοποιούμε τριμμένο μπισκότο. Διακοσμούμε με βότσαλα βρώσιμα και αστερίες και άλλα θαλασσινά φτιαγμένα από ζαχαρόπαστα.











Τούρτα λιμνούλα με παπάκια




Υλικά:
2 παντεσπάνια
1 δόση κρέμα πραλίνας (Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)
πουράκια σοκολάτας
βουτυρόκρεμα
ζαχαρόπαστα

Για το παντεσπάνι (1 δόση): 4 αυγά
                                           1 κούπα ζάχαρη
                                           1 μπέικιν
                                           1 βανίλια
                                           1 κούπα αλεύρι

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε ακόμη 4 λεπτά. Ολοκληρώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας μια λαδόκολλα, την οποία βουτυρώνουμε καλά. Εκεί βάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175 C για 15- 20 λεπτά περίπου. 



Μόλις κρυώσει λίγο γυρίζουμε το παντεσπάνι σε ρολό μαζί με τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς τυλιγμένο σε πετσέτα.





Κρέμα πραλίνας: 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
                          250 γρ. άχνη ζάχαρη
                          125 γρ. κακάο
                          400 γρ. πραλίνα
                          1 κ.γ. υγρή βανίλια
                          1 πρέζα αλάτι
                          200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ, χτυπάμε για 2', προσθέτουμε την κρέμα από 150 ­200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή η σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1' μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη. (argiro.gr)

Βουτυρόκρεμα: Χτυπάμε στο μίξερ 1 ζαχαρούχο με 350 γρ. flora πλάκα και 1 βανίλια.


Συναρμολόγηση: Κόβουμε τo  κάθε παντεσπάνι οριζόντια στα 4. Έτσι έχουμε σύνολο 8 κομμάτια- λωρίδες από τα δύο παντεσπάνια. Αλείφουμε τα κομμάτια από τo παντεσπάνι με την κρέμα πραλίνας και τα γυρίζουμε σε ρολό. Πριν τελειώσει το πρώτο ρολό, βάζουμε το επόμενο κομμάτι- λωρίδα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό μέχρι να τελειώσουν τα 4 κομμάτια- παντεσπάνια. Το ίδιο κάνουμε και με τα άλλα 4 κομμάτια.



Τοποθετούμε τα δύο ρολά σε δίσκο και τα αλείφουμε εξωτερικά με βουτυρόκρεμα. Καλύπτουμε με πουράκια για να φτιάξουμε ένα φράχτη.

  

Απλώνουμε βουτυρόκρεμα και πάνω στα παντεσπάνια. Χρωματίζουμε με γαλάζιο χρώμα ένα μέρος της βουτυρόκρεμας και βάζουμε σε κάποια σημεία από πάνω για φτιάξουμε τις λίμνες. Οριοθετούμε τις λιμνούλες με μικρές πέτρες από λευκή ζαχαρόπαστα. Ολοκληρώνουμε την τούρτα με πλαστικά παπάκια, μεγάλα και μικρά....

   







Τούρτα παλέτα



Υλικά για το κέικ:
250 γρ. flora
1 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 ποτήρι ζάχαρη καστανή
4 αυγά
1 γιαουρτάκι
1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. φαρίνα
3 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού


Υλικά για τη βουτυρόκρεμα:
350 γρ. flora πλάκα
1 ζαχαρούχο 
1 βανίλια

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ καλά όλα τα υλικά.

Ζαχαρόπαστα.

Υπόλοιπα υλικά: 1 μεγάλη συσκευασία maltesers
                          300 γρ. μερέντα
                         100 γρ.  τριμμένη κουβερτούρα 

Εκτέλεση: χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά. Ρίχνουμε το γιαουρτάκι και το χυμό, τις βανίλιες, τη φαρίνα και το ξύσμα. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι τη μισή δόση και από πάνω τοποθετούμε εδώ και εκεί τα maltesers, την κουβερτούρα και σε κουταλιές τη μερέντα. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη δόση του μείγματος. Ψήνουμε μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.






Αφού κρυώσει το κέικ, το καλύπτουμε με τη βουτυρόκρεμα και στη συνέχεια με τη ζαχαρόπαστα.














Τούρτα πιάνο





Η συγκεκριμένη τούρτα είναι νηστίσιμη. Έχει 2 παντεσπάνια ως βάση: μπράουνι με ταχίνι και κέικ νηστίσιμο με σταγόνες κουβερτούρας. Τα ενώνει βουτυρόκρεμα (μαργαρίνη αντί για βο΄θτυρο) και τα καλύπτει ζαχαρόπαστα. Τα πλήκτρα είναι γκοφρετάκια και Kit Kat.

Βήματα

 








Τούρτα Barbie


Υλικά:
2 δόσεις κέικ
Βουτυρόκρεμα (χτυπάμε στο μίξερ καλά 300 γρ. πλάκα Flora με 650 γρ. άχνη ζάχαρη, δύο φορές κοσκινισμένη)
Ζαχαρόπαστα
(Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 50 ml νερό. Ρίχνουμε μέσα στο νερό 140 γρ. γλυκόζη, 1 κ.σ. γλυκερίνη, 15 γρ. φύλλα ζελατίνης, 1 βανίλια και 25 γρ. βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Σε λεκάνη βάζουμε 900 γρ. άχνη ζάχαρη. Κάνουμε λακούβα και μέσα ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας. Ζυμώνουμε.
Stopikaifi.gr.)


1ο κέικ:225 γρ. φαρίνα
75 γρ. κακάο
300 γρ. καστανή ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο
6 αυγά
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και τη φαρίνα με το κακάο κοσκινισμένα. Ψήνουμε σε φόρμα με τρύπα στη μέση περίπου 45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.

2ο κέικ: 150 γρ. φαρίνα
50 γρ. κακάο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
4 αυγά

Συναρμολόγηση

Κόβουμε τα κέικ σε πάτους. Πάνω από τον κάθε πάτο βάζουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής με μπισκότα oreo ή κρέμα ζαχαροπλαστικής με φράουλες. 


Καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη βουτυρόκρεμα.


Τυλίγουμε την κούκλα με μεμβράνη από τη μέση και κάτω και την βάζουμε μέσα στην τούρτα μας. Καλύπτουμε με τη ζαχαρόπαστα και διακοσμούμε αφήνοντας τη φαντασία μας να μας 
καθοδηγεί…..


Δεν υπάρχουν σχόλια: