Μπισκότα


Μπισκότα καρπούζι



Υλικά:
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας (περίπου 3 ποτήρια)

σταγόνες κουβερτούρας
πράσινο και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Χρωματίζουμε τη μισή ζύμη με κόκκινο χρώμα και το 1/4 πράσινο. Το υπόλοιπο 1/4 το αφήνουμε όπως είναι. Αφήνουμε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε την πράσινη ζύμη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και από πάνω ακριβώς τοποθετούμε τη λευκή ζύμη. Βάζουμε την κόκκινη ζύμη σαν κύλινδρο στο κέντρο και την τυλίγουμε με τα άλλα δύο χρώματα. Κόβουμε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού, τις οποίες χωρίζουμε σε δύο ημικύκλια. Μέσα στο κόκκινο μέρος μπήγουμε τις σταγόνες κουβερτούρας για κουκούτσια. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.












Μπισκότα σαγιονάρες



Υλικά:
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει

Ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και κόβουμε στο σχήμα της σαγιονάρας.
Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα διακοσμούμε με τη ζαχαρόπαστα στα χρώματα που θέλουμε.










Μπισκότα σκυλάκι


Υλικά:
150 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
3 ποτήρια αλεύρι περίπου, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
2 κ.γ. κακάο

σταγόνες κουβερτούρας
smarties

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη, προσθέτουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Στο ένα ενσωματώνουμε και το κακάο. Αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τα ζυμαράκια με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και φτιάχνουμε καρδούλες. Τις τοποθετούμε ανάποδα. Κόβουμε τη μαύρη καρδούλα στη μέση και μ' αυτή φτιάχνουμε τα αυτιά. Για μάτια τοποθετούμε σταγόνες κουβερτούρας και για μύτη 1 σοκολατάκι smarties.  Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τις τρυπούλες στα μάγουλα. Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.












Μπισκότα γουρουνάκια




Υλικά:
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι (περίπου 4 ποτήρια)

μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Χρωματίζουμε λίγη ζύμη με μαύρο χρώμα. Με αυτό θα σχηματίσουμε τα μάτια και το στόμα. Αφήνουμε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και κόβουμε κυκλάκια με ένα ποτήρι. Συναρμολογούμε τα γουρουνάκια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Ψήνουμε στους 175 C για 15 λεπτά περίπου.









Μπισκότα αχιβάδες



Υλικά:
Μπισκότα
Βουτυρόκρεμα γαλάζια
Καραμελάκια


Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τη βουτυρόκρεμα πάνω στα μπισκότα με το κορνέ (μύτη αστεράκι). Στη μέση βάζουμε ένα καραμελάκι για μαργαριτάρι και από πάνω άλλο ένα μπισκότο!!!!!!!!!!










Μπισκότα brownies!


Υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα
1 γεμάτη κ.σ. κρύο βούτυρο
2 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
λίγο αλάτι
1/3 κ.γ. μπέικιν
4 κ.σ. αλεύρι
150 γρ. λευκή σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της κουβερτούρας. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, αλλά τώρα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.


Ολοκληρώνουμε ρίχνοντας τα κομμάτια των δύο ειδών σοκολάτας.


Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σταθεί λίγο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε κουταλιές σε ταψί με λαδόκολλα. Μία γεμάτη κουταλιά της σούπας για κάθε μπισκότο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά τα αφαιρούμε από το ταψί, διαφορετικά και δεν βγαίνουν και θα σπάσουν καθώς είναι πολύ μαλακά.









Σοκολατένια μπισκότα βρώμης (NUTRISCHOOL)

 

Υλικά:
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι
175 γρ. νιφάδες βρώμης (στο multi τις κάνουμε σκόνη)
3 κ.σ. κοφτές κακάο άγλυκο
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγη κανέλα


Εκτέλεση:
Ενώνουμε το ελαιόλαδο με τη λιωμένη κουβερτούρα και την καστανή ζάχαρη. Εφόσον είναι κρύο το μείγμα, βάζουμε και το αυγό. Σε άλλο δοχείο ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία ενώνουμε με το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά.


Φτιάχνουμε μπαλάκια μεγέθους όσο 1 καρύδι και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Δεν τα βάζουμε πολύ κοντά το ένα με το άλλο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 12- 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος, αλλά όχι παραπάνω. Περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς για να τα μετακινήσουμε, γιατί όταν τα βγάζουμε είναι πολύ μαλακά και θα σπάσουν ή θα διαλυθούν. Βγαίνουν περίπου 20 μπισκότα.







Μπισκότα δάχτυλα.....




Υλικά:
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι (περίπου 4 ποτήρια)

αμύγδαλα


Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μπισκότα σε σχήμα δαχτύλου. Στο πάνω μέρος μπήγουμε ένα αμύγδαλο και με μια οδοντογλυφίδα ολοκληρώνουμε τα δάχτυλό μας....



Ψήνουμε για 8 λεπτά και .... δεν φοβόμαστε να τα φάμε!!!!!








Μπισκότα ..... αυγά μάτια.....


Υλικά:
 μπισκότα στρόγγυλα  (250 γρ βούτυρο,150 γρ ζάχαρη,1 αυγό,1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν,400 γρ αλεύρι)
ζαχαρόπαστα άσπρη και κίτρινη


Εκτέλεση:
Έχουμε έτοιμα τα μπισκότα μας, κρύα. 


Ανοίγουμε τη άσπρη ζαχαρόπαστα σε φύλλο και κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια με το κουπάτ που φτιάξαμε και τα μπισκότα. Αλείφουμε τη ζαχαρόπαστα με ελάχιστο νερό και την βάζουμε πάνω στο μπισκότο. 


Την κίτρινη ζαχαρόπαστα την κόβουμε με μικρότερο στρόγγυλο κουπάτ και την τοποθετούμε πάνω και στη μέση της άσπρης ζαχαρόπαστας. Έτοιμα τα ¨αυγά¨ μας.









Μπισκότα με φέτες πορτοκαλιού (νηστίσιμο)
(Βουτυρόμελο)



Υλικά:
1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2 ποτήρι ζάχαρη
αλεύρι (περίπου 4-5 ποτήρια)
3 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

2-3 μικρά βιολογικά και λεπτόφλουδα πορτοκάλια
20 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Με τον αυγοδάρτη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη. 


Κάνουμε 20 μπαλάκια, τα οποία πιέζουμε με τον πάτο ενός μικρού ποτηριού για να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα.Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και κόβουμε λεπτές φέτες. Τις φέτες αυτές τις τοποθετούμε στα βαθουλώματα από τις ζύμες.

 

Πάνω από το κάθε πορτοκάλι πασπαλίζουμε 1 κ.γ. ζάχαρη. 


Ψήνουμε τα μπισκότα στους 175 C για περίπου 20 λεπτά. Αφού κρυώσουν καλά τα μπισκότα τα αχνίζουμε.








Μαλακά cookies με πετιμέζι (νηστίσιμο)


Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
3/4 κούπας πετιμέζι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
αλεύρι (περίπου 3-4 κούπες)

Εκτέλεση;
Σε μπρίκι ανακατεύουμε το νερό με την κανέλα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι με το πετιμέζι μέχρι να ενσωματωθούν τα δύο υλικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του νερού, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος τη σόδα ανακατεμένη με λίγο αλεύρι. Βάζουμε αλεύρι τόσο όσο να έχουμε ένα σφιχτό χυλό, που δεν πλάθεται αλλά δεν πέφτει εύκολα από το κουτάλι. 


Σε ταψί με λαδόκολλα βάζουμε με κουτάλι μεγάλες κουταλιές μείγματος. Ψήνουμε στους 180 C για 10- 12 λεπτά περίπου. 









Αφράτα cookies (νηστίσιμο)


Υλικά:
300 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν
200 γρ.. μαργαρίνη
50 ml αραβοσιτέλαιο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ.. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, το αραβοσιτέλαιο, την άχνη ζάχαρη, την βανίλια, τον αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. 

Βάζουμε το μείγμα κουταλιά- κουταλιά σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου. 







Cookies με μαυροδάφνη και κουβερτούρα (νηστίσιμο)


Υλικά:
130 γρ. αραβοσιτέλαιο
140 γρ. μαυροδάφνη
125 γρ. μαργαρίνη
120 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. άχνη ζάχαρη (2 κ.σ. γεμάτες)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια


Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και την ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι και στο τέλος και την κουβερτούρα.  Πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί σε λαδόκολλα. Ψήνουμε  στους 175 C  για 10 λεπτά περίπου (αναλόγως το μέγεθος) ή μέχρι να ροδίσουν.


Εναλλακτικά, μπορούμε μαζί με την κουβερτούρα να προσθέσουμε και κομματάκια σοκολάτας γάλακτος.


















Μπισκότα αρκουδάκια



Υλικά:
150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
2,5 ποτήρια αλεύρι περίπου
2 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την ζάχαρη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. στο ένα κομμάτι βάζουμε και το κακάο. Αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τα ζυμαράκια με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και κόβουμε κυκλάκια. Συναρμολογούμε τα αρκουδάκια, όπως φαίνεται στις εικόνες. Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου. Βγαίνουν 12 μπισκότα.

 












Μπισκότα κουκουβάγια













Υλικά:
150 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει

Φυστίκια Αιγίνης
Σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και κόβουμε κυκλάκια. Συναρμολογούμε τις κουκουβάγιες, όπως φαίνεται στις εικόνες. Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.

    













Cookies μαλακά με μήλο και σταφίδες (νηστίσιμο)


Υλικά:
4 μήλα 
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. σταφίδες
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
4 ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν

Εκτέλεση: Τρίβουμε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με την καστανή ζάχαρη. 


Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο νερό. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, το μέλι και τις σταφίδες που έχουμε προηγουμένως μουλιάσει σε λίγο νερό. Συνεχίζουμε με το αραβοσιτέλαιο, το αλεύρι και τη μπέικιν. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια (περίπου 20). Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 175 C για 12- 15 λεπτά περίπου. 









Μπισκότα με ταχίνι και μαρμελάδα (του Ε. Μπλέτσα) (νηστίσιμο)


Υλικά:
200 γρ. ταχίνι
250 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
300 γρ. φαρίνα 
λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι. 


Πλάθουμε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και τα πατάμε από την μια πλευρά τους σε ένα πιάτο με άχνη ζάχαρη. 


Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C για 10- 15 λεπτά περίπου.









Γλαστρούλα με μπισκότα και ζαχαρόπαστα.









 Μπισκότα: 150 γρ. μαργαρίνη, 150 γρ. άχνη, 1 αυγό, 1 βανίλια, 1 κ.γ. μπέικιν, αλεύρι όσο πάρει. Ζυμώνω, τυλίγω σε μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Με κουπάτ κόβω τα σχέδια που επιθυμώ. Ψήνω 10 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν αλείφω με λίγο νεράκι και τοποθετώ από πάνω τη ζαχαρόπαστα, που έχω κόψει με το ίδιο κουπάτ.









Μπισκότα με κανέλα και καστανή ζάχαρη (νηστίσιμο)

















Υλικά:
1,5 ποτήρι ζάχαρη καστανή 
2 ποτήρια αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ κανέλα
1 κ.γ. κακάο 
αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση: Διαλύουμε τη σόδα μέσα στο χυμό. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Κόβουμε με κουπάτ τα σχέδια που θέλουμε. Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτάκια περίπου. Γίνονται περίπου 70 κομμάτια.






Μπισκοτάκια με σουσάμι, κανέλα και ξηρούς καρπούς, της φίλης μου Έφης  (νηστίσιμο)

 

Υλικά: 
1 κιλό αλεύρι (½ λευκό και ½ ολικής άλεσης) 
 1 φλιτζάνι τριμμένους ξηρούς καρπούς  
1 ½ φλιτζάνι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο  
 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο  
1 φλιτζάνι καβουρδισμένο σουσάμι  
1 ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη  
1 ½ φλιτζάνι ημίγλυκο κρασί σαμιώτικο ή χυμό πορτοκαλιού  
1 κουταλάκι baking powder  
1 κουταλάκι κανέλα 

Εκτέλεση: Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί ή το χυμό. Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τους ξηρούς καρπούς, το σουσάμι, την κανέλα και το baking powder, το προσθέτουμε και αυτό στο αρχικό μείγμα. Κρατάμε από την αρχή λίγη ποσότητα από το αλεύρι, διότι μπορεί να μη χρειαστεί όλο. Πλάθουμε και ανακατεύουμε με το χέρι το τελικό μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί (μέχρι να πετύχουμε δηλαδή μια σχεδόν σφιχτή ζύμη) και όταν είναι έτοιμο, πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200ΟC.










Μπισκότα στέμμα, με ζαχαρόπαστα.

              Από τη βάπτιση της μικρής μου..... 



 










Μπισκότα: 150 γρ. μαργαρίνη, 150 γρ. άχνη, 1 αυγό, 1 βανίλια, 1 κ.γ. μπέικιν, αλεύρι όσο πάρει. Ζυμώνω, τυλίγω σε μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Με κουπάτ κόβω τα σχέδια που επιθυμώ. Ψήνω 10 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν αλείφω με λίγο νεράκι και τοποθετώ από πάνω τη ζαχαρόπαστα, που έχω κόψει με το ίδιο κουπάτ.













Μπισκότα με κουάκερ (νηστίσιμα)

Υλικά:
250 γρ. βιτάμ
2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κούπα βρώμη
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
3 κ.γ. μπέικιν
1 βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
λίγη κανέλα
 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και ψήνουμε στους 180 για περίπου 15 λεπτά.







Μπισκότα ¨cheese cake¨ με μαρμελάδα φράουλα

  
  

Υλικά:
3 ½  φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κ.γ. μπέικιν 
1 κ.γ. αλάτι 
200 γρ. τυρί κρέμα 
300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
1 ½  φλ. ζάχαρη
2 αβγά 
2 βανίλιες 
1 φλ. αλεσμένα πτι-μπερ 
Για την γέμιση σάλτσα κεράσι, σάλτσα φράουλα, ή μαρμελάδα της αρεσκείας σας.


Εκτέλεση:
Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπέικιν και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά και τις βανίλιες και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα το αλεύρι και πλάθουμε μια ζύμη, την οποία τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Όταν η ζύμη μας σφίξει, κόβουμε κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια τα οποία ρολάρουμε μέσα στα αλεσμένα πτι-μπερ. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και πιέζουμε στο κέντρο με το δάχτυλό μας. Γεμίζουμε την εσοχή με τις σάλτσες ή με μαρμελάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 12-14 λεπτά μέχρι να αρχίζουν να ροδίζουν γύρω γύρω. Τα τοποθετούμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.


Είναι πεντανόστιμα και χωρίς τη μαρμελάδα!





Πασχαλινά μπισκότα... με αυγόγλασο ή ζαχαρόπαστα

 


Υλικά: 
Μπισκότα: 150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει

Αυγόγλασο: 1 ασπράδι αυγού
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη

ή ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση: Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη. Προσθέτω το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνω καλά, τυλίγω σε μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Με κουπάτ κόβω τα σχέδια που επιθυμώ. Ψήνω 10 λεπτά περίπου. 

Αυγόγλασο: Χτυπάω στο μίξερ το ασπράδι, προσθέτω το χυμό και τη βανίλια και σιγά σιγά προσθέτω τόση άχνη, όσο αραιή ή πηχτή τη θέλω. Χρωματίζω αν θέλω με χρώματα ζαχαροπλαστικής.



Μπισκότα προβατάκια



Υλικά:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας

1 κ.σ. κακάο άγλυκο (κοσκινισμένο)


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Στο ένα κομμάτι ενσωματώνουμε το κακάο.
Αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τα ζυμαράκια με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία.
Κόβουμε με κουπάτ λουλούδι και λίγο πάνω από τη μέση βάζουμε μικρότερο κυκλάκι (από καπάκι αναψυκτικού) διαφορετικού χρώματος. Συναρμολογούμε τα προβατάκια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, προσθέτοντας ποδαράκια, αυτάκια και μάτια.
Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.









Μπισκότα λαγουδάκια




Υλικά:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας

1 κ.σ. κακάο άγλυκο (κοσκινισμένο)


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το κακάο. Παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και σε αυτό ενσωματώνουμε το κακάο.
Αφήνουμε τις ζύμες να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τα ζυμαράκια με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία.
Κόβουμε με κουπάτ καρδιά. Τοποθετούμε τη μια καρδιά ανάποδα για το πρόσωπο, ενώ κόβουμε την άλλη στη μέση για να σχηματίσουμε τα αυτιά. Συναρμολογούμε τα λαγουδάκια, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, προσθέτοντας μάτια, μύτη και συμπληρώνοντας τα αυτιά.
Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.










Μπισκότα μαργαρίτες!!



Υλικά:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. άχνη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας (περίπου 3-4 ποτήρια)

ξυλάκια για σουβλάκια

ζαχαρόπαστα λευκή και κίτρινη


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και κόβουμε κουπάτ λουλούδι. Βάζουμε στο πίσω μέρος ένα ξυλάκι για σουβλάκι και το καλύπτουμε με λίγη ζύμη. Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν καλά διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

  

Κόβουμε δηλαδή με το ίδιο κουπάτ τη λευκή ζαχαρόπαστα και χαράζουμε σαν λουλούδι. Με τον μεγάλο και τον δείκτη πιέζουμε τα φύλλα και καλύπτουμε το μπισκότο. Στο τέλος, τοποθετούμε ένα κίτρινο κυκλάκι στο κέντρο του λουλουδιού. 
Καλύπτουμε με σακουλάκι και προσφέρουμε τα μπισκότα μας είτε ατομικά είτε σε γλαστράκι.....

    







Μπισκότα παγωτό ξυλάκι



Υλικά:
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
ζαχαρόπαστα χρωματιστή
Χρωματιστή τρούφα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο/ μαργαρίνη με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και κόβουμε σχήματα σαν αυτό του παγωτού ξυλάκι. Με ένα μπολάκι αφαιρούμε λίγη από τη ζύμη, προκειμένου να φαίνεται σαν δαγκωμένο. Τέλος, τοποθετούμε στην πίσω πλευρά ένα ξυλάκι για σουβλάκια και καλύπτουμε με λίγη ζύμη.



Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα διακοσμούμε με τη ζαχαρόπαστα στα χρώματα που θέλουμε.










Μπισκότα "Χάρτης για κρυμμένο θησαυρό"

      


Υλικά:
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει

Ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο/ μαργαρίνη με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και κόβουμε με τετράγωνο κουπάτ.
Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα διακοσμούμε με τη ζαχαρόπαστα φτιάχνοντας στεριά, θάλασσα, λίμνες, δέντρα, καράβια, το περιβόητο "Χ" , όπου είναι κρυμμένος ο θησαυρός και φυσικά τη..... διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βρούμε το θησαυρό (με βρώσιμο μαρκαδόρο).









Μπισκότα παλέτα!




Υλικά:
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει

Ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο/ μαργαρίνη με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη -πάνω και κάτω βάζουμε λαδόκολλα για μεγαλύτερη ευκολία- και κόβουμε με στρογγυλό κουπάτ.
Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα διακοσμούμε με τη ζαχαρόπαστα: λευκή ζαχαρόπαστα με το στρογγυλό κουπάτ και από πάνω χρωματιστή ζαχαρόπαστα για τα διάφορα χρώματα και το πινέλο. Αν θέλουμε, αφαιρούμε ένα μικρό κυκλάκι λευκής ζαχαρόπαστας στην άκρη του μπισκότου, προκειμένου να σχηματιστεί ο κενός χώρος που κρατάμε την παλέτα....









Μπισκότα ¨Ουράνιο τόξο¨



Υλικά:
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν
αλεύρι όσο πάρει

Ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο/ μαργαρίνη με την άχνη, ενσωματώνουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία.



Ψήνουμε στους 175 C για 10 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα διακοσμούμε με τη ζαχαρόπαστα.